Garage / Autotalli

Volswagen GTI Lupo

Kesäauto

Vuoden 2001 GTI 1.6l bensa lupo. Söpö pikku kippo joka kääntää katseita ja niin kävi myös minulle. Entisellä pihalaisellani oli lupo, joten niimpä aloin itselleni etsimään myös. Ensiksi matkaan tarttui 1.4l lupo, jolla ajelin monet vuodet. Aina haaveilin gti luposta ja yksi joulu sattumoisin katsoin nettiautoa ja myyntiin oli tullut lähelle musta gti. Pakko sitä oli mennä katsomaan ja matkaan se tarttui joululahjaksi itselleni. Varastossa oli 13" tramont vanteet, mitkä oli pakko laittaa heti lupon alle. Pikkuvanteet eivät näyttäneet hyvältä ja monet sanoivatkin, että pitäisi madaltaa lisää. Päätin ostaa lupoon ilma-alustan, koska auto oli vain kesä käytössä. Aina talvella tulee päiviteltyä autoa mm. kamracing rosteri pakoputkella, alustavaloilla ynm. Tekniikka tulee pysymään samana ja sitä on vain huollettu säännöllisesti. Vein lupon ensimmäistä kertaa autonäyttelyyn 2022 Sevengarage Himokselle ja palkintohan sieltä tuli. Nyt kuitenkin lupo etsii itselleen uutta kotia. Olen kyllästynyt autoon, vaikka se on todella käytännöllinen näillä bensan hinnoilla ja mukava ajaa. Haluan lupon tilalle vanhan jenkkiauton, mitä olen haaveillut lapsesta saakka.

Volvo 940 Turbo

Talviauto

Vuoden 1995 kartanovolvo b230ft vinokoneella. Näin samantyylisen auton liikenteessä ja siitä asti päätin alkaa metsästää itselleni alkuperäistä mustaa 940 farmari volvoa. Kävin katsomassa useampaa volvoa, mutta niin vaativana matkaan ei lähtenyt yhtäkään autoa. Sinnikkään etsimisen noin 2v vastaan tuli potentiaalinen yksilö ja ei kun Tampereelle hakemaan sopivasti itselleni synttärilahja. Auto oli alunperinkin tulossa talvikäyttöön, mutta positiivisena yllätyksenä autossa oli lasinen kattoluukku. Mitään isompia suunnitelmia auton suhteen ei ollut, mutta muutaman koneremontin käyneenä tarkoitus olisi vaihtaa T6 moottori holsetilla ja samalla ZF vaihdelaatikko.

Volvo 740 Turbo

Rata-auto

Vanha kunnon vuoden 1987 turbo 740 volvo. Ensimmäinen kosketus volvoiluun. Tekniikkana pellinalla löytyi b200et. Moottoriohjauksen hajottua ja motivaation kadottua auto vietiin mökille odottamaan parempia päiviä. Siellä se edelleen on, mutta uusia suunnitelmia autonsuhteen löytyy. Haluan alkaa ajamaan drifting, mutta en kisaamaan eli ihan huvikseen höntsää. Tämä kori on täydellinen siihen ja olenkin ostellut puuttuvia osia, että saadaan auto taas liikkumaan. Tekniikkana olen ajatellut joko T6 tai LS. BMW ZF vaihdelaatikolla tietenkin. Mitään näyttelyauto tästä ei tule eli mennään ihan budjetilla.

Stomp Z3

Minicrossi

125 cc moottorilla oleva minicrossi. Ajattelin aloittaa autojen lisäksi uuden harrastuksen ja miksei kaksipyöräiset. Crossi on aina vähän kiinnostanut ja olihan se hommattava oma pyörä. Aluksi kokeilin 250 cc Yamaha YZF, mikä oli aivan liian iso minulle metsään. Joten halusin siitä pienemmän mallin. Löytyi sopiva minicrossi 125 cc mikä jaksaa mennä crossiradoilla ja sopivan kokoinen käsitellä. Olenkin muutaman kerran käynyt kokeilemassa metsässä ja hiekkamontuilla crossia. Nyt alkaa tuntumaan, että voisi hieman isomman hommata taas.